Revalidatie

Zonder goede oefeningen, een goed schema, discipline en doorzettingsvermogen is het een stuk moeilijker om een goed resultaat te bereiken. Zowel voor de operatie als daarna.
Revalidatie via revalidatie-arts of fysiotherapeut is dan ook van groot belang.

Veel mensen komen van ver. Praktisch is het onmogelijk om iedereen voor revalidatie naar het Medisch Centrum Leeuwarden te laten komen. Het meest gemakkelijk is dat u zelf opzoek gaat naar een goede revalidatie-arts en/of fysiotherapeut bij u in de buurt. Veelal bent u al eerder bij hen geweest.
Soms weet een revalidatie-arts of fysiotherapeut niet precies een goed schema met de juiste oefeningen te maken, hopelijk lukt het met deze site erbij wel.

Als u bij het eerste bezoek te horen krijgt dat er op dit moment onvoldoende kracht zit in de te gebruiken spieren moet u gaan oefenen. U krijgt dan een verwijzing mee voor de fysiotherapeut waarop staat welke spieren u moet gaan trainen.
Hetzelfde geldt voor de zes weekse controle als het gips eraf gaat. U krijgt een verwijzing voor een fysiotherapeut en een kopie van het operatieverslag. Het is handig dit verslag mee te nemen naar de therapeut, zodat zij kunnen zien wat er precies gebeurd is.