Verschuur


Mijn naam is Eddy Verschuur en ik ben als plastisch chirurg werkzaam in het Medisch Centrum Leeuwarden, alwaar ik ook mijn opleiding tot plastisch chirurg gevolgd heb.

Naast mijn aandachtsgebieden handchirurgie, (micro)chirurgische reconstructies in het hoofd-hals gebied en peri-orbitale chirurgie (chirurgie rond het oog), heb ik mij toegespitst op de peestransposities in het onderbeen en andere problemen van het onderbeen en de voet. Hierbij moet bijvoorbeeld gedacht worden aan langdurige wonden aan het onderbeen, het Morton’s neuroom (een zenuwtumor tussen de tenen), het tarsale tunnel syndroom en spasmen aan onderbeen/voet.

Gedurende mijn opleiding tot plastisch chirurg ben ik in aanraking gekomen met de peestransposities voor het opheffen van een klapvoet. Deze transposities werden verricht door dr Spronk, een van mijn opleiders.
Aangezien ik gedurende een lange periode mijn spreekuur samen met dr Spronk heb gedaan, ben ik met mensen met een klapvoet in aanraking gekomen, zowel voor de operatie als daarna. Ik raakte gefascineerd door de patiënten die uit het hele land kwamen naar het Medisch Centrum Leeuwarden. Dit nadat ze via mond op mond reclame of via internet hadden gelezen over de operatie die wij verrichten bij een voetheffersparese. De impact op kwaliteit van leven en de positieve reacties na de operatie maakte dat ik dit graag wilde leren. Aangezien Dr Spronk in 2010 met pensioen zou gaan, hebben we toen besloten dat hij mij de operatie eigen zou maken, zodat ik dit voort zou kunnen zetten na zijn pensioen. Geleidelijk ben ik zelf de indicaties gaan stellen voor de operatie en ben ik deze ook uit gaan voeren samen met dr Spronk.
Momenteel voer ik zelf de operaties uit, waarbij dr Spronk nog soms aanwezig is. Daarnaast heb ik vaak ruggespraak met hem over patiënten die een meer bijzonder voetheffersparese hebben en bespreken we variaties op de gebruikelijke peestransposities. Ook zijn we samen bezig met onderzoek naar de door ons geopereerde patiënten, om zo een beter beeld te krijgen van de operatie en om patiënten beter te kunnen inlichten over de resultaten van de operatie.
Verschuur